CUIDAR-SE

HÀBITS SALUDABLES

El càncer de mama és una malaltia multifactorial, alguns d’aquests factors no són modificables, però si que n’hi ha d’altres, com els hàbits de vida, que nosaltres podem controlar i que ens podrien ajudar a prevenir-lo.

La frase “Som el que megem” és una realitat i val la pena tenir-la en compte a nivell preventiu.

Segons l’Institut Americà d’Investigació sobre el Càncer (AICR) es podrien prevenir 1 de cada 3 càncers de mama. Les recomanacions són:

  • Controlar el pes i l’excés de grassa corporal.
  • Fer exercici moderat regularment.
  • Evitar la ingesta d’alcohol i de tabac.
  • Cuidar l’alimentació i fer una dieta equilibrada.

ALIMENTACIÓ

L’alimentació és molt important abans, durant i desprès de la malaltia. Mantenir una alimentació saludable i una dieta variada i equilibrada, amb un baix consum de grasses saturades i un alt contingut d’antioxidants poden contribuir a millorar la vostra salut.

És per això que us recomanem que us cuideu i que seguiu els consells dels professionals. Cada dia apareixen nous estudis que avalen amb informació científica la repercussió en la nostra salut dels aliments que ingerim.

Nosaltres, periòdicament, també realitzem tallers d’alimentació sana, però us deixem aquest interessant vídeo d’un taller de nutrició per a pacients amb càncer de mama de l’Hospital Vall d’Hebrón.

 

ACTIVITAT FÍSICA

Els beneficis de l’exercici físic són inqüestionables, però és recomanable consultar al vostre metge quin tipus d’exercicis són els més indicats i quin nivell d’activitat o esforç seria l’adequat durant els diferents estadis de la malaltia.

En general, poder realitzar una activitat física moderada i regular com caminar cada dia, ajudarien a mantenir una rutina habitual saludable, però també podem valorar la pràctica d’altres esports que ens agradin… Ballar, nedar, etc.

Des de GRUP IRIS, treballem per oferir diferents tallers i xerrades relacionades amb l’activitat física pensades per a pacients de càncer de mama.

Si penses que et pot anar bé, posa’t en contacte amb nosaltres i t’informarem de les activitats que fem.