TERÀPIES

PSICOTERÀPIA

Fer front a un diagnòstic de càncer o conviure amb una malaltia greu no és gens fàcil, les pors, l’ansietat o la tristesa són reaccions habituals.

Les persones que estan passant per aquesta situació poden necessitar suport psicològic per gestionar millor aquests tipus d’emocions i sentiments i també símptomes físics o psicològics, com el dolor o l’angoixa.

L’acompanyament terapèutic conduït per professionals especialitzats i experimentats pot ser de gran ajuda per afrontar situacions tan difícils.

Des de GRUP IRIS, oferim serveis de psicoteràpia als nostres socis perquè sabem per experiència pròpia els beneficis que aquestes sessions aporten.

FISIOTERÀPIA

La fisioteràpia oncològica ens pot ajudar a prevenir, tractar i rehabilitar les seqüeles dels pacients amb càncer. És un tractament potent que actua en totes les etapes de la malaltia: des del diagnòstic, en el tractament oncològic i durant tota la vida del pacient després d’haver superat el càncer.

És possible condicionar el nostre cos per afrontar millor una cirurgia de càncer de mama o els tractaments amb radioteràpia perquè les cicatrius després de la intervenció no afectin l’elasticitat de la pell i poder recuperar la mobilitat d’abans en les extremitats superiors.

La fisioteràpia ajuda a millorar el dolor i l’esgotament, millora la mobilitat i altres afectacions.

DRENATGE LIMFÀTIC

En el cas de limfedema, el drenatge limfàtic ens ajudarà a reduir la inflamació del braç a conseqüència de l’extirpació dels ganglis limfàtics de l’aixella.

Després de les intervencions quirúrgiques de càncer de mama, es produeix un limfedema, que consisteix en un augment de volum de la zona afectada, a causa d’una acumulació anormal de fluid o molècules.

S’utilitza una tècnica de fisioteràpia no invasiva, que consisteix a fer una sèrie de maniobres suaus i rítmiques que fa que la limfa estancada torni als seus canals. La limfa és un líquid que circula pel sistema limfàtic i que s’encarrega de retornar tot allò que el sistema venós no pot transportar.

ALTRES TERÀPIES

L’acupuntura pot ajudar a millorar la qualitat de vida del pacient durant el seu tractament. Els símptomes més freqüents que es tracten amb acupuntura són nàusees, fatiga, sufocacions, mal d’articulacions i el limfedema (no es posa les agulles en el mateix costat del braç on apareix l’edema).

Les teràpies integratives per a la millora de la qualitat de vida, són sovint un complement de la medicina convencional. Tracten l’aspecte físic, psíquic i emocional de la persona com un tot.

Diversos estudis mostren que un percentatge elevat de persones que han sobreviscut al càncer de mama, han rebut, com a mínim, una teràpia complementària en el decurs de la malaltia.