PROGRAMES

PLA DE MILLORA
FÍSICA I EMOCIONAL

El PLA DE MILLORA FÍSICA I EMOCIONAL és un programa de psicoteràpia que es va dur a terme durant l’any 2020 i que va comptar amb més de 80 participants.

L’objectiu d’aquest programa era acompanyar i ajudar a les persones amb càncer i als seus familiars a poder entendre la malaltia i a minimitzar el dolor emocional que pot produir.

A través de sessions individuals i grupals, es va crear un espai d’aprenentatge continuat on les persones afectades de càncer es podien expressar, reflexionar i analitzar sobre com viuen la malaltia, els tractaments i els processos de recuperació i ho podien compartir.

Les sessions van ser dirigides per Ricard Díaz Mallofrè, psicoterapeuta clínic i entrenador de desenvolupament personal, amb una extensa trajectòria en el camp terapèutic de l’ajuda i el suport, amb seguiment i assessorament tant individual com grupal en matèria de salut.

PLA D’ALIMENTACIÓ
SALUDABLE

Grup Iris sempre ha cregut en la importància de transmetre i donar a conèixer tot allò que aporti més qualitat de vida tant a les persones que estan afectades de càncer de mama com a la resta de la població, a partir de la difusió de la informació necessària per a la prevenció.

El projecte de Tallers d’alimentació saludable neix partint d’aquesta idea i amb una intencionalitat molt concreta: Conscienciar la població de la necessitat de seguir una alimentació sana i absolutament equilibrada.

Els tallers d’alimentació saludable són impartits per professionals experts en aquesta matèria, que proporcionen la informació necessària i alhora posen en pràctica receptes per a la iniciació de l’alimentació amb consciència.

Objectius

− Comprendre què és i com fer una dieta alcalina.

− Aprendre conceptes nous, com ara superaliments: Què són, per a què serveixen i els seus beneficis.

− Donar a conèixer el Raw Food (l’alimentació viva) o la Fitoteràpia.

− Aprendre tècniques de cocció per no perdre els nutrients ni les vitamines.

− Conscienciar de la importància de la sinergia en l’alimentació, combinació idònia per a una millor absorció de nutrients, minerals i vitamines.

− Aprendre com incorporar aliments anticancerígens d’una forma senzilla.

− Saber equilibrar entre els aliments alcalins* i àcids a les receptes.

En aquest programa van intervenir Pilar Sala Coch, dietista i nutricionista amb una àmplia experiència en nutrició oncològica i el cuiner Javier Andrés Medvedovsky d’Espiritual Chef, especialitzat en cuina Raw Food, i també l’especialista en pans de blat sarraí, Jordi Xavier Bosch de Mamafermenta.

En total van assistir a les diferents sessions del programa, 198 participants.

PLA NO ESTÀS
SOLA

El Pla NO ESTÀS SOLA, és l’objectiu principal del Grup Iris!

El nostre objectiu és que la persona afectada pel càncer de mama se senti acompanyada en tot moment per un grup de voluntàries, moltes de les quals hem passat per tot el procés que comporta aquesta malaltia, i sabem com ens hem sentit i sentim davant de cada situació. I és per això que sabem quan i com ajudar-les, donant-los acompanyament i serenor quan més ho necessiten.

No som professionals de cap mena de teràpia, som dones valentes, que en un moment donat la vida se’ns va posar de cap per avall i vam saber recol·locar-la.

I gràcies a això som més fortes i més sàvies, i és des de l’experiència que ajudem, sempre en positiu a les persones que s’acosten a l’associació buscant respostes, ànims o simplement una abraçada (que és difícil amb la pandèmia), però no cal tocar-se per sentir l’escalfor que aquestes grans dones donen cada dia a qui s’acosta al Grup Iris! ?

Escoltem, acollim, donem suport i si veiem que la persona necessita suport professional li expliquem tot el que el Grup Iris els pot oferir. I si cal, concerten entrevistes o cites amb els professionals que col·laboren amb l’associació.

També us convidarem com no, a participar de diferents accions de voluntariat si us ve de gust ara, i si no més endavant saben que sempre poden comptar amb el Grup Iris.